Малки сладки шоколадови изкушения, топящи се в устата, стават за всякакъв повод... Лесна за приготвяне рецепта за любителите на шоколада.
Необходимо:
250 гр. шоколад или половин бурканче
100 мл. течна сладкарска сметана
50 гр. масло
ванилия
за овалване:
какао
кокос
натрошени орехи
Слагаме вода на котлона да заври и разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Затопляме съвсем леко сметаната и я прибавяме на тънка струйка към шоколада. Прибавяме ванилията и оставяме за няколко часа да се изстине и да се втвърди. След като е готово започваме да оформяме топки като ги потапяме в натрошени ядки, какао, кокос или каквото предпочитаме. Оставяме във фризера за 20 мин. да се втвърдят и са готови за сервиране.
Enjoy
Няма коментари:
Публикуване на коментар