понеделник, 14 ноември 2016 г.

Фъдж брауни

       Какво по - вкусно от десерт с мека и топящата се в устата вътрешност от шоколад.. М да, моята слабост шоколадът... Споделям с вас един десерт, който правя за първи път и смятам, че се получи доста добре, определено ще присъства в менюто заедно с чаша капучино.

 


       И ето какво ни трябва:

4 яйца
щипка сол
200 гр. заквасена сметана
230 гр. захар
125 гр. масло
250 гр. шоколад
1 ч. ч. брашно

      Как да го сътворим:

     Разтопяваме на водна баня шоколадът и маслото. В два отделни съда отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг с щипка сол. В другия съд разбиваме жълтъците със сметаната и захарта. След това добавяме на тънка струйка шоколада и накрая брашното. Към добре разбитата смес добавяме на няколко пъти по - малко от белтъците. Разбъркваме до хомогенна смес.

      Разпределяме сместа в тава покрита с хартия за печене. Печем на 170 градуса за около 50 минути.

      Не се притеснявайте, центърът трябва да остане леко влажна. Да ви е вкусно!










Enjoy




Няма коментари:

Публикуване на коментар