вторник, 8 март 2016 г.

Чийзкейк без бисквити

    


      Ммммм... Чийзкейкът... Звучи странно - торта със сирене, но всъщност е уникален десерт, каращ те да си хапнеш и още едно парче ;)

      Един от любимите ми десерти не е никак труден, но пък съставките му са малко по-скъпи. Понякога ми се прияжда изведнъж, а не винаги имам всички продукти, затова сглобих една рецепта по мой вкус. Хе хе. Блатът вместо бисквити е кексово тесто, а кремът е съвкупност от няколко рецепти.

      Продукти:

За блата: 
2 яйца
6 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 с.л. какао

За крема:
250 гр. Крема сирене (Две пакетчета по 125 гр.)
пудра захар на вкус
400 гр. заквасена сметана (една опаковка)
400 гр. кисело мляко (с по голяма масленост)
250 мл. готварска сметана
1 пакет желатин
домашно сладко от череши за украса

     Приготвяне:

     С миксер се разбиват яйцата и захарта. Прибавят се брашното и какаото, не използвам набухватели, защото блатът трябва да е плосък. Изсипваме във форма с падащо дъно и печем в загрята фурна на 180 градуса за 8-10 мин. Става бързо, така че не се отдалечавайте :)

     В голяма купа се разбиват крема сиренето и захарта, прибавят се заквасената сметана и киселото мляко. В отделна купа се разбива и сладкарската сметана и след това се прибавя към сместа. Желатинът се оставя да набъбне в малко вода, после се разтваря на водна баня и се добавя на тънка струйка. Изсипваме сместа върху изстиналия блат. Оставяме да стегне поне за 3 часа в хладилник. Преди да сервираме поливаме отгоре с домашното сладко и веднага си режем парче :)





С друг вид сладко, малко по-течно

Enjoy



1 коментар:

  1. Здравейте! Мисля да изпробвам рецептата Ви за моят РД. Чудех се обаче дали не сте имали в предвид сладкарска сметана вместо готварска.. :) Моля са отговор!

    ОтговорИзтриване