вторник, 14 февруари 2017 г.

Шоколадови трюфели



        Малки сладки шоколадови изкушения, топящи се в устата, стават за всякакъв повод... Лесна за приготвяне рецепта за любителите на шоколада.

Необходимо:
250 гр. шоколад или половин бурканче
100 мл. течна сладкарска сметана
50 гр. масло
ванилия

за овалване:
какао
кокос
натрошени орехи
 
И започваме:

       Слагаме вода на котлона да заври и разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Затопляме съвсем леко сметаната и я прибавяме на тънка струйка към шоколада. Прибавяме ванилията и оставяме за няколко часа да се изстине и да се втвърди. След като е готово започваме да оформяме топки като ги потапяме в натрошени ядки, какао, кокос или каквото предпочитаме. Оставяме във фризера за 20 мин. да се втвърдят и са готови за сервиране.












Enjoy

Няма коментари:

Публикуване на коментар