вторник, 21 март 2017 г.

Морковена торта



          За пръв път се опитвам да направя морковена торта и реших да си измайсторя сама рецептата. Като за първи път се получи добре :)

Ето и какво използвах: 

3 яйца
200 гр. захар
80 мл. ананасов сок от консерва
80 мл. олио
200 гр. ситно настъргани моркови
ванилия
настъргани портокалови кори
канела
щипка сол
250 гр. брашно
1 ч. л. бакпулвер
50 гр. стафиди
нарязани ананаси от консерва
Как я направих: 
         Смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, канелата и солта, прибавяме и стафидите и разбъркваме докато се смеси всичко. В друга купа смесваме яйцата със захарта, прибавяме сока от ананас и олиото и накрая настърганите моркови и нарязаните парченца ананас. Смесваме двете смеси и изсипваме в тава с падащо дъно. Печем в загрята фурна на 190 градуса за около 40 мин. Не забравяме, че тортата няма как да стане суха и ако проверяваме с клечка не трябва да се притесняваме ако клечката не е напълно суха, заради морковите и ананаса. Когато изстине разрязваме по средата, за да станат два блата.
     Слепваме ги с яйчен крем, рецептата може да намерите тук -> http://boryanaskitchen.blogspot.bg/2016/05/blog-post.html
               Украсата е по избор - маслен крем, крем с маскарпоне или просто сметана.










Enjoy

Няма коментари:

Публикуване на коментар