вторник, 8 март 2016 г.

Брауни с тиква

Рецептата е адаптирана от Брауни с тиква и роков, веган, без глутен




       В сезона на тиквата, тиквеникът и печената тиква бързо омръзват. Това е една по различна рецепта с тиква. Променила съм някои неща от основната по мой вкус.

      Необходими продукти:

500 гр. сурова тиква
130 гр. пълнозърнесто брашно 
100 гр. фурми и стафиди (всеки сам си избира кое в какво количество в зависимост от вкуса)
50 гр. какао
50 гр. масло
1-2 с.л. мед (отново според вкуса)
канела на вкус
орехи 
слънчогледови семена
кокосови стърготини

     Начин на приготвяне:

     Тиквата или се настъргва или се смила в кухненски робот, към нея се прибавят фурмите, стафидите, постепенно какаото, маслото, меда и останалите неща. Прехвърля се в продълговата тава с хартия за печене на 180 градуса за 50 минути. В средата може да е леко тестяно, няма проблем, това е от тиквата.
 



Enjoy


Няма коментари:

Публикуване на коментар