петък, 11 март 2016 г.

Шоколадов сладкиш с морков и ябълка


       И така .. направих го малко диетичен, без захар, със сусамово и пълнозърнесто брашно :)

       Продукти:

2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/4 ч.ч. ленено семе
2 ч.л. какао
2 яйца
3-4 с.л. мед (кой, колкото сладко обича)
1/3 ч.ч. мляко или вода
2 ч.л. кокосови стърготини
2 с.л. сусамово брашно
канела на вкус
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. настъргана ябълка
1 ч.ч. настърган морков
1 ч.ч. шоколад (по желание)

       И приготвяме:

       В купа смесваме яйцата, меда, млякото или водата и разбъркваме леко.



        В друга купа смесваме всички сухи съставки - брашното, бакпулвера, какаото, сусамовото брашно, канелата, лененото семе, кокосовите стърготини и разбъркваме.






         Към яйцата добавяме настърганите ябълки и моркови и шоколада, ако искате да го сложите ;) Ако го правим диетично е по-добре да го пропуснем. Добавяме и сухите съставки и разбъркваме. Изсипваме върху продълговата тавичка с хартия за печене.



        Печем за 25 минути на 180 градуса. Като изстине нарязваме на парчета.





Enjoy

Няма коментари:

Публикуване на коментар