неделя, 27 март 2016 г.

Ябълков кръмбъл



         Вкусен, постен и здравословен - този десерт е бърз за приготвяне и идеален за всяка мързелива неделя.

         Ето и необходимите продукти:

6-7 средно големи ябълки
5 с.л. мед
сок от половин лимон
1 с.л. царевично брашно
2 ч.л. канела
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. семена чиа
1 ч.л. сусам
1 ч.л. ленено семе
2 ч.л. кокосови стърготини
2 с.л. олио
1 ванилия
шепа натрошени орехи (по избор)

     
     

     Почистваме и нарязваме ябълките на тънко. Разпределяме ги на дъното на правоъгълна тава, поливаме ги със сока от лимон и прибавяме 3 с.л. мед, 1 ч.л. канела и царевичното брашно и разбъркваме. Слагаме ги в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 мин. да омекнат. 










      В купа разбъркваме всички сухи съставки заедно с останалия мед, олиото и ако обичате може да прибавите и орехи. Ако не разполагате със семената, просто смесвате брашното и овесените ядки с останалите неща. Аз добавих малко вода, за да може да ми се сгъсти малко повече сместа. Ако не постите може да добавите масло вместо водата.










     След като са се запекли ябълките ги изваждаме от фурната и изсипваме сместа отгоре. Дори и да е малко ронлива няма проблем, просто при сервирането малко може да се разпадне. Връщаме във фурната за още 20 мин., докато се запече сместа отгоре. Сервираме парче поръсено с пудра захар.






Enjoy

Няма коментари:

Публикуване на коментар