сряда, 9 март 2016 г.

Шоколадов мус


       Продукти:

50 гр. масло
щипка сол
5-6 с.л. захар
2 яйца
250 гр. шоколад
300 мл. сладкарска сметана

      Приготвяне:

      Шоколадът се разтапя на водна баня с 2 с.л. вода и към него се прибавя маслото. Белтъците и желтъците се разделят и се разбиват поотделно със захарта. Желтъците се прибавят към шоколада и се разбъркват докато се сготвят, след това се оставя настрани да се охлади за кратко. Прибавят се разбитите на сняг белтъци и сметаната. Сервира се в чаши и се оставя да се охлади в хладилник за 1 час. Украсата е по избор, аз сметнах, че самият факт че има шоколад е достатъчен и го оставих семпъл. 




Enjoy

Няма коментари:

Публикуване на коментар